У САП відповіли, хто розробляв тестові завдання на новий конкурс з відбору прокурорів САП

13:28, 6 грудня 2022
Організація та проведення другого етапу конкурсу – тестування на загальні здібності для кандидатів у прокурори САП здійснювалися на підставі Договору про надання послуг в рамках виконання проекту Міжнародної технічної допомоги.
У САП відповіли, хто розробляв тестові завдання на новий конкурс з відбору прокурорів САП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», кандидати на 8 вакантних посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили другий етап конкурсу – складання тестів на загальні здібності та виявлення рівня IQ.

Всього, за підсумками другого етапу конкурсу, до третього етапу – співбесід з членами конкурсної комісії, допущені 112 кандидатів з 211, які набрали на тестуванні не менше 110 балів.

Співбесіди з конкурсною комісією будуть проходити з 5 по 16 грудня 2022 року у приміщенні Тренінгового центру прокурорів (м. Київ, вул. Ю. Іллєнка, 81б)

Зі списком кандидатів, яких очікує конкурсна комісія, можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до п. 1.6. Порядку проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів САП (нова редакція), затвердженого заступником Генерального прокурора – керівником САП 30.09.2022 конкурс на зайняття посад прокурорів САП складається з тестувань на знання законодавства (професійний тест), на загальні здібності та співбесіди, яка включає виконання практичного завдання.

 «Судово-юридична газета» вирішила поцікавитися питанням, яким органом/організацією були розроблені тестові завдання для тестування кандидатів на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (тестові завдання на знання законодавства та загальні здібності), чи були вони передані та коли розробниками Конкурсній комісії з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів САП.

У відповідь голова Конкурсної комісії Андрій Синюк зазначив наступне.

Тестові завдання на знання законодавства (професійний тест) розроблено науковими працівниками Національної академії прокуратури України під час проведення попереднього конкурсного відбору на посади прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у 2020 році та приведені у відповідність до вимог чинного законодавства у 2022 році.

Організація та проведення другого етапу конкурсу – тестування на загальні здібності здійснювалися ТОВ «Сайметрікс-Україна» на підставі Договору про надання послуг від 17.11.2022 в рамках виконання проекту Міжнародної технічної допомоги «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні».

Раніше ми писали, що до складу конкурсної комісії входять керівництво САП та представники громадських організацій.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді