Спеціальний саміт заради миру готуємо вже цієї зими, — Зеленський

12:49, 19 грудня 2022
Президент Володимир Зеленський розповів, що цієї зими відбудеться «саміт заради миру».
Спеціальний саміт заради миру готуємо вже цієї зими, — Зеленський
Джерело фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні від 18 грудня підкреслив, щ цієї зими відбудться «саміт заради миру».

«Ми готуємо вже цієї зими спеціальний саміт. Саміт заради миру. Для нашої країни й для будь-якого іншого народу, який може зазнати такої ж агресії, такого ж терору, як Росія принесла на нашу землю.

Українська формула миру – це десять чітких пунктів, які здатні створити нову архітектуру безпеки – глобально важливу. Те, що поверне свободу всій нашій, українській землі, усім нашим людям. І те, що буде слугувати гарантіями свободи й безпеки іншим народам. Причому не якщо, а коли спрацює для українців.

І тому ми запрошуємо партнерів проявляти своє лідерство в гарантуванні миру так само, як зараз проявляється лідерство різних країн і різних державних діячів у захисті свободи. Ми боремося разом за Україну, за цінності, що об’єднують Європу й демократичний світ, за глобальну цінність життя. За все те, що Росія намагається зруйнувати.

Це непросто, це важко, але я впевнений: ми витягнемо всі разом, і агресія Росії зазнає краху. І так, щоб усі інші потенційні агресори світу не наважувалися повторити те, що робить рашизм», - зазначив він.

Також він розповів, що готував спеціальне звернення від України до всього світу, яке мали показати перед фінальною грою чемпіонату світу з футболу.

«Хоч ФІФА й заблокувала це звернення для показу на стадіоні перед фінальною грою в Катарі, але світ усе одно почув наш заклик.

Наші футболісти поширили відео... Ярмоленко і вся збірна України, Шевченко, Шовковський, Модрич, Срна, Гвардіола, Рац і багато-багато інших прекрасних гравців. Я дякую всім! Держави-партнери підтримали. Тисячі світових ЗМІ поширили», - додав Зеленський.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва