Кабмін на рік продовжив заборону на імпорт з РФ солодощів та сільгосппродукції

10:39, 29 грудня 2022
Урядовці продовжили до початку 2024 року заборону на імпорт з РФ окремих груп товарів.
Кабмін на рік продовжив заборону на імпорт з РФ солодощів та сільгосппродукції
Фото: pic2.me
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів продовжив заборону на імпорт в Україну з РФ сільськогосподарської, кондитерської продукції, промислових товарів до кінця 2023 року. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1448 від 27 грудня.

Серед заборонених для імпорту товарів – м’ясо, риба, деякі молочні продукти та кава, чай, солодощі, алкоголь та цигарки, лікарські засоби, добрива, промислові товари, вагони залізничні для перевезення вантажу, які були у користуванні, паперові вироби, пляшки для харчових продуктів, пиво, горілка, взуття, одяг.

Згідно з постановою вона втратить чинність з 1 січня 2024 року або після припинення застосування Російською Федерацією дискримінаційних та/або недружніх дій щодо України.

Заборону на імпорт окремих товарів з РФ було впроваджено ще у 2015 році у відповідь на аналогічні дії з боку країни – агресора. До переліку заборонених товарів потрапили: м'ясо, риба, кава, чай, зерно, карамель, кондитерські вироби й цукерки, пиво, сигарети, горілка, спирт, корм для домашніх тварин, вагони, локомотиви, автомобілі, трактори, папір і мийні засоби.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким законодавчо закріплена заборона російським компаніям видобувати в Україні нафту та газ.

Автор Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська