Раді пропонують законодавчо заборонити лікарям держлікарень та вчителям брати участь у передвиборчій агітації у робочий час

14:07, 29 грудня 2022
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується законодавчо заборонити працівникам підприємств, організацій, установ державної та комунальної форми власності, які надають будь-які послуги громадянам брати участь в агітації.
Раді пропонують законодавчо заборонити лікарям держлікарень та вчителям брати участь у передвиборчій агітації у робочий час
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8310 про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації, яким пропонується заборонити брати участь у передвиборчій агітації працівникам державних та комунальних підприємств під час виконання обов’язків.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 57 Виборчого кодексу та законодавчо заборонити працівникам підприємств, організацій, установ державної та комунальної форми власності, які надають будь-які послуги громадянам (адміністративні, медичні, освітні, фінансово- банківські, транспортні, концертно-розважальні, побутового обслуговування, торгівлі товарами та інші), під час виконання ними своїх посадових чи службових обов’язків брати участь у передвиборчій агітації. Тобто пропонується заборонити брати участь в агітації лікарям державних чи комунальних лікарень та вчителям брати участь в агітації під час роботи.

Також пропонується уточнити законодавчу заборону на участь у передвиборчій агітації органам державної влади, місцевого самоврядування, судам. Зазначається, що органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам забороняється брати участь у передвиборчій агітації (окрім випадків, якщо така особа є кандидатом на відповідних виборах і здійснює агітацію у святкові та неробочі дні або перебуваючи у відпустці).

Як повідомляла «Судово-юридична газета»,  у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується зобов’язати медіа оприлюднити розцінки вартості передвиборчої агітації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки