Кабмін зобов'язав центри зайнятості інформувати військомати про зареєстрованих безробітних

11:41, 4 січня 2023
Урядовці ухвалили новий порядок ведення військового обліку, який, серед іншого передбачає, що центри зайнятості за запитом колишніх військоматів надають інформацію про безробітних, що перебувають в них на обліку.
Кабмін зобов'язав центри зайнятості інформувати військомати про зареєстрованих безробітних
Джерело фото: brovary.net.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів зобов’язав центри зайнятості надавати інформацію територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки про зареєстрованих безробітних. Це передбачено порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який було закріплено постановою Уряду №1487. 

«Міські, районні, міськрайонні центри зайнятості та філії регіональних центрів зайнятості надають інформацію про реєстрацію осіб як безробітних протягом семи календарних днів після отримання запиту відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», - зазначається у документі. 

За наявності технічної можливості така інформація може бути надана через систему електронної взаємодії Міноборони та Державної служби зайнятості.

Також документом передбачається, що Державна міграційна служба повідомляє у двотижневий строк відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки про осіб, які набули громадянство України і підлягають взяттю на військовий облік.

Суди, у свою чергу, вилучають та надсилають до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки військово-облікові документи призовників, військовозобов’язаних та резервістів, засуджених до позбавлення волі, обмеження волі або арешту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін схвалив новий порядок ведення військового обліку, який, зокрема передбачає, що призовникам, військовозобов’язаним та резервістам заборонено змінювати місце проживання.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді