Гетманцев наголошує на необхідності перезавантаження Бюро економічної безпеки

10:33, 31 січня 2023
На думку голови комітету з питань податкової та митної політики, БЕБ слід перезавантажити і,зокрема заборонити працювати там колишнім податковим міліціонерам.
Гетманцев наголошує на необхідності перезавантаження Бюро економічної безпеки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев наголошує на необхідності перезавантаження Бюро економічної безпеки і зазначає, що цей процес можна зробити доволі швидко.

Парламентар визнав, що реформа БЕБ стала лише зміною вивіски. Гетманцев вважає, що надалі в бюро слід заборонити працювати колишнім податковим міліціонерам.

«Ми ухвалили закон про БЕБ два роки тому, він є якісним законом за оцінками міжнародних експертів. Водночас на рівні виконання це все перетворилося на зміну вивіски. Із податкової міліції 80% працівників було переведено в новий орган. Тож зараз ми говоримо про антиреформу, а не про реформу. На нашу думку, необхідним є перезавантаження Бюро – і це перший крок. Другий – заборона працівникам податкової міліції працювати в БЕБ, аби всі погані традиції не перекочували туди», - зазначив парламентар.

На його думку, перезавантаження Бюро економічної безпеки можна провести доволі швидко.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ще в жовтні 2022 року у парламенті зареєстрували законопроєкт, яким пропонувалося надати право депутатам звільняти керівника Бюро економічної безпеки. Крім цього було запропоновано заборонити призначати до БЕБ працівників податкової міліції. Однак до кадрових висновків наразі справа не дійшла.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду