Депутати хочуть заборонити призначати в керівництво БЕБ колишніх податкових міліціонерів

14:58, 31 жовтня 2022
Пропонується заборонити призначати на посаду Директора Бюро економічної безпеки чи його заступників осіб, які перебували на службі у податковій міліції.
Депутати хочуть заборонити призначати в керівництво БЕБ колишніх податкових міліціонерів
Фото: censor.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати можуть заборонити призначати на посаду Директора Бюро економічної безпеки чи його заступників осіб, які перебували на службі у податковій міліції. Відповідна пропозиція міститься у висновку Комітету з питань податкової та митної політики щодо законопроєкту №8073-1 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за перешкоджання діяльності депутатів, виконання контрольних функцій комітетами Верховної Ради України.

За результатами розгляду законопроєкту та альтернативного до нього депутати запропонували підготувати доопрацьований проєкт, у якому, зокрема, передбачити: заборону призначення осіб, які перебували на службі у податковій міліції (незалежно від тривалості перебування на посаді), на посади Директора Бюро економічної безпеки України, першого заступника, заступника Директора Бюро економічної безпеки України, керівника або заступника керівника підрозділу центрального апарату Бюро економічної безпеки України, керівника або заступника керівника територіального управління Бюро економічної безпеки України.

Також пропонується доповнити перелік підстав для звільнення Директора Бюро економічної безпеки України, передбачивши припинення його повноважень в разі неподання або несвоєчасного подання Верховній Раді України або Кабінету Міністрів України звіту про діяльність Бюро економічної безпеки України у передбачених законодавством випадках.

Слід зазначити, що поправки будуть внесені на розгляд до сесійної зали лише в разі підтримки Комітету з питань правоохоронної діяльності, оскільки він є профільним стосовно цієї ініціативи

Як повідомляла “Судово-юридична газета", у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується передбачити звільнення Директора Бюро економічної безпеки рішенням парламенту.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду