Денис Шмигаль зробив заяву щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України

17:14, 7 лютого 2023
За словами Шмигаля, раніше робоча група — серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів — дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні не можливо позбавити вищих державних нагород.
Денис Шмигаль зробив заяву щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні Уряду 7 лютого прем’єр-міністр Денис Шмигаль зробив заяву стосовно позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання Герой України.

«На сайті Президента України петиція щодо позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тис. голосів. Міжвідомча робоча група — серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів — дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні не можливо позбавити вищих державних нагород.

Тому ще в грудні я доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано, і сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород.

Також Уряд дав робочій групі доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності вже згаданого законопроєкту», - зауважив Шмигаль.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді