Глибинної корупції в Україні немає, — Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції

16:42, 17 лютого 2023
Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції відповів на питання стосовно ефективності боротьби з корупцією в Україні.
Глибинної корупції в Україні немає, — Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після виступу Президента Володимира Зеленського 17 лютого на Мюнхенській конференції з питань безпеки відбулася серія питання-відповіді. Ведучий конференції задав Зеленському два актуальні, на думку ведучого, питання. Перше стосувалося ризиків залучення армії Білорусі до війни, друге – боротьби із системною корупцією.

«Чи буде єдність продовжуватися у боротьбі із ендемічною корупцією, яка є у вашій країні, і чи ви зможете викорінити таку ендемічну корупцію назавжди?» - запитав він Президента України.

«Я думаю наступне. Глибинної корупції в Україні немає. Багато чого вимила ця війна, багато хто побіг з нашої держави, якщо казати відверто.

Багато хто залишився з окупантами за своєю волею, і такої інформації багато.

Наше післявоєнне суспільство не пробачить будь-які корупційні кроки, і тому я впевнений, що ми це поборемо.

Паралельно з цим є реформи, є антикорупційна система, у нас вона одна з найпотужніших в Європі, у нас багато інституцій. Завершується відбір до останнього антикорупційного органу (директора НАБУ – прим. ред.), і ця система буде на 100 відсотків працювати. І завершення цього конкурсу у березні. Тобто, незважаючи на війну, ми працюємо.

Є ті чи інші моменти. На жаль, люди у світі… знаєте, це було в часи всіх воєн: хтось воює, а хтось користується війною. Я впевнений, що ми це все поборемо», - зазначив Зеленський.

Стосовно питання про залучення білоруських військ до наступу, Володимир Зеленський сказав, що «це буде велика помилка Білорусі, велика історична помилка».

«Тому що одна справа – коли з їхньої території, з деяких аеропортів летить авіація чи ракети. З територій, які вони не контролювали, вони були підконтрольні Росії. Інша справа – якщо ти свідомо ідеш в наступ, і доєднуєшся до російських терористів, ти в цей момент стаєш терористом і робиш історично Білорусь частиною терористичного режиму Путіна і цієї загарбницької війни.

Одночасно ти станеш суб’єктом майбутнього суду, трибуналу, відшкодувань», - сказав Президент.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва