ВАКС вирішив застосувати примусовий привід до обвинуваченого у недекларуванні нардепа Шахова

13:55, 21 лютого 2023
Вищий антикорупційний суд у зв’язку з черговою неявкою у судове засідання народного депутата Сергія Шахова вирішив застосувати до нього примусовий привід.
ВАКС вирішив застосувати примусовий привід до обвинуваченого у недекларуванні нардепа Шахова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати примусовий привід до народного депутата Сергія Шахова. Відповідне рішення колегія суддів ухвалила 21 лютого  у зв’язку з черговою неявкою парламентаря на засідання суду у справі за обвинуваченням в недекларуванні.

Це вже не перша неявка Шахова на судове засідання. У листопаді минулого року нардепа штрафували на 5 тисяч гривень через ігнорування суду. У січні вже поточного року ВАКС оштрафував Шахова на майже 11 тисяч гривень. Це максимально можливе стягнення відповідно до чинного законодавства.

21 лютого парламентар вкотре проігнорував засідання суду. Зважаючи на це суд «постановив здійснити примусовий привід обвинуваченого до суду».

Наступне засідання у справі Шахова заплановано на 1 березня

За версією слідства Шахов у декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є його цивільна дружина.

Загалом депутат, на думку слідчих, приховав майна на суму майже 88 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи за обвинуваченням у недекларуванні нардепа Юрія Камельчука.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду