Кабмін розширив перелік джерел фінансування громадських робіт з залученням безробітних під час воєнного стану

16:56, 15 березня 2023
Згідно з рішенням уряду у період воєнного стану фінансування громадських робіт може здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців, інших не заборонених законодавством джерел.
Кабмін розширив перелік джерел фінансування громадських робіт з залученням безробітних під час воєнного стану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів розширив перелік джерел фінансування громадських робіт з залученням безробітних під час воєнного стану. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №226 від 14 березня

Зазначеною постановою внесено зміни до порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 175  та визначено, що: «У період воєнного стану, карантину або режиму надзвичайної ситуації чи надзвичайного стану фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні, може здійснюватися на умовах фінансування та/або співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців, інших не заборонених законодавством джерел та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття».

Наразі фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а також інших джерел, не заборонених законодавством. У мирний час фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні та/або працівники, які втратили частину заробітної плати, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів затвердив зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, погодивши його із Законом України «Про зайнятість населення».

 У новому Порядку розширено перелік критеріїв, за якими надається допомога по частковому безробіттю.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду