Рада встановила випробувальний термін для українців без військового досвіду, які бажають служити в ЗСУ

14:07, 21 березня 2023
Ухвалений закон передбачає для громадян України, прийнятих на військову службу за контрактом до Збройних Сил України вперше (крім курсантів вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, а також тих, хто раніше проходив військову службу) обов’язкове встановлення випробування.
Рада встановила випробувальний термін для українців без військового досвіду, які бажають служити в ЗСУ
Фото із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №8169 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби, яким встановлюється обов’язкове випробування на строк до 6 місяців для громадян, які вперше прийняті на військову службу за контрактом. За відповідне рішення проголосували 262 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується доповнити закон про військовий обов’язок та військову службу новою статтею «Випробування при прийнятті на військову службу за контрактом» та передбачити, що: «Для прийнятих на військову службу за контрактом громадян України з метою встановлення їх відповідності військовим посадам може встановлюватися випробування».

Випробування встановлюється строком від одного до шести місяців.

Передбачається, що  порядок проведення випробування встановлюється відповідними положеннями про проходження військової служби та іншими нормативно-правовими актами, якщо інше не передбачено законом.

При цьому для іноземців випробувальний термін встановлюється у 2 місяці.

Зазначається, що військовослужбовці, яких визнано такими, що успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом відповідно у Збройних Силах України або інших військових формуваннях.

Як пропонувала «Судово-юридична газета», у Верховному суді пояснили, чи можна оскаржити повістку у суді.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду