Кабмін вніс зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги, у тому числі громадянам за кордоном

18:27, 18 квітня 2023
Громадяни зможуть укладати договори банківського рахунка з банками, які не мають філій, відділень, представництв за місцем проживання одержувача, в тому числі з банками, які взагалі не мають власної мережі.
Кабмін вніс зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги, у тому числі громадянам за кордоном
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін вніс зміни до постанови від 30.08.1999 №1596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках».

Передбачено можливість укладення договорів банківського рахунка з уповноваженими банками, які не мають філій, відділень, представництв за місцем проживання одержувача, в тому числі з банками (необанками), які взагалі не мають власної мережі.

Надано одержувачам можливість разом з відкриттям банківського рахунка без відвідування установи банку подавати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги через установи уповноважених банків в електронній формі з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Внесено зміни до постанови КМУ від 26.02.2022 N 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Передбачено можливість здійснення за бажанням одержувачів та наявністю технічної можливості АТ «Укрпошта» переказу коштів в країну перебування за їхній рахунок.

Уточнено процедуру повернення банком Пенсійному фонду України, а саме на його вимогу, сум пенсій, зарахованих на поточні рахунки, відкриті за зверненням органів Пенсійного фонду України, якщо одержувачем, на користь якого було відкрито такий рахунок, не було укладено договір банківського рахунка.

Надано одержувачам, які тимчасово проживають за кордоном та отримали тимчасовий захист або статус біженця, можливість відновлювати припинену в період воєнного стану виплату пенсії шляхом надіслання заяви поштою в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду України.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду