Кабінет міністрів оновив порядок бронювання військовозобов’язаних: що зміниться

15:12, 30 квітня 2023
Уряд зобов’язав Міністерство економіки ухвалювати рішення про бронювання військовозобов’язаних протягом 5 днів з дня отримання списків.
Кабінет міністрів оновив порядок бронювання військовозобов’язаних: що зміниться
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів ухвалив рішення про внесення змін до порядку бронювання військовозобов’язаних, яке зокрема передбачає обов’язок Мінекономіки ухвалити рішення про бронювання у строк не більше ніж 5 днів. Відповідне рішення було затверджено на засіданні уряду 28 квітня.

За словами представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука, внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану.

«Передбачено подання органами державної влади, іншими державними органами у строк не більше ніж 5 робочих днів до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) списків для їх перевірки та погодження; погодження та подання Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж 10 робочих днів списків до Мінекономіки; прийняття Мінекономіки рішення про бронювання військовозобовʼязаних у строк не більше ніж 5 робочих днів(з дня отримання списків)», -  зазначив Мельничук.

Він додав, що зарахування військовозобовʼязаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки відбуватиметься у строк не більше ніж 5 робочих днів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міністерство економіки надало роз’яснення стосовно бронювання військовозобов’язаних працівників.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва