Зеленський підписав закон про заборону на використання більшості видів феєрверків

10:26, 3 травня 2023
Законом заборонено використання феєрверків класів F2(загального використання, мають низький рівень небезпеки та шуму, не призначені для використання у житлових будівлях), F3(загального використання, мають середній рівень небезпеки, не призначені для використання у житлових будівлях) та F4(професійного використання, мають високий рівень небезпеки).
Зеленський підписав закон про заборону на використання більшості видів феєрверків
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів, яким передбачається запровадження заборони на використання більшості видів феєрверків.

Згідно з документом, забороняється використання, продаж та передача феєрверків класів F2 (загального використання, мають низький рівень небезпеки та шуму, не призначені для використання у житлових будівлях), F3 (загального використання, мають середній рівень небезпеки, не призначені для використання у житлових будівлях), F4 (професійного використання, мають високий рівень небезпеки).

Забороняється також продаж або передача у будь-який спосіб феєрверків класу F1 (загального використання, мають дуже низький рівень небезпеки та шуму, можуть використовуватися у житлових будівлях) особам, які не досягли 16 років.

Зазначена заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Продаж або передача сценічних піротехнічних виробів класу Т1 (мають низький рівень небезпеки), інших піротехнічних виробів класу P1 (мають низький рівень небезпеки) дозволяється лише особам, які досягли 18 років, а сценічних піротехнічних виробів класу Т2, інших піротехнічних виробів класу P2, які мають високий рівень небезпеки, - лише особам зі спеціальною підготовкою.

Згідно з перехідними положеннями закон набуває чинності через шість місяців.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» на столичній Борщагівці затримали чоловіка через феєрверк у дворі.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду