Апеляція ВАКС знову не ухвалила рішення стосовно зміни запобіжного заходу екснардепу Олександру Грановському

13:51, 4 травня 2023
Апеляційна плата ВАКС заслухала доводи захисників підозрюваного екснардепа Олександра Грановського та відклала розгляд справи до 17 травня.
Апеляція ВАКС знову не ухвалила рішення стосовно зміни запобіжного заходу екснардепу Олександру Грановському
Джерело фото: УП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду знову не змогла ухвалити рішення за апеляцією  захисту стосовно зміни запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою підозрюваного в організації схеми, що призвела, за версією слідства, до завдання збитків Одеському припортовому заводі народному депутату VIII скликання Олександру Грановському. Розгляд скарги триває з грудня 2022 року.

На сьогоднішньому засіданні після зливи заяв про відвід колегії суддів, які суд переважно залишав без розгляду як необгрунтовані або відхиляв та тривалих суперечок адвокатів Грановського з головуючим суддею Миколою Глотовим, який раніше оголосив про перехід до стадії дебатів сторона захисту продовжила викладати аргументи щодо необхідності задоволення клопотання.

Захисники переконані, що сторона обвинувачення не довела, що ОПЗ недоотримав дохід через схему, в організації якої звинувачують Грановського, зазначаючи, зокрема що в експертизах, які були надані стороною обвинувачення було «завищено ціни на продукцію заводу».

«За контрактом говорять, що ОПЗ недоотримало дохід у сумі 400 тисяч доларів. Чим це підтверджується стороною обвинувачення. Нічим», - зазначила один з захисників екснардепа. Натомість захист наводить висновок експертизи, яка, на їх думку підтверджує прибутковість операцій.

Крім цього, за версією захисту екснардеп не був належним чином повідомлений про підозру, оскільки відповідні документи йому направлялися за адресою, де він не проживає.  

Врешті головуючий суддя Микола Глотов оголосив про відкладення судового розгляду на 17 травня. Під час цього засідання ймовірно завершаться виступи сторони захисту та буде виступ прокурора.

За версією слідства Грановський організував схему, за якою «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям «ОПЗ».

За даними слідства, схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року, через неї «ОПЗ» недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 15 листопада 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук народного депутата VIII скликання Олександра Грановського. У грудні того ж ВАКС  його заочно арештував.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Горшкова
    Ольга Горшкова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Сасевич
    Олександр Сасевич
    член Вищої ради правосуддя, суддя Львівського окружного адміністративного суду