Верховна Рада дозволить тимчасово економити на податках власникам офшорів, створених напередодні війни з РФ

09:00, 14 травня 2023
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає, зокрема звільнення від штрафів за неінформування податкової власників офшорів створених з 1 січня 2022 року до дати набуття чинності зазначеним законом.
Верховна Рада дозволить тимчасово економити на податках власникам офшорів, створених напередодні війни з РФ
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада підтримала звільнення платників податків від штрафів за несвоєчасне інформування податківців про закордонні офшори за період з 1 січня 2022 року до дати набуття чинності законопроєктом  про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування контрольованих іноземних компаній. Відповідна норма міститься у зазначеному проєкті, який депутати підтримали у першому читанні. 

Законопроєктом внесено зміни до перехідних положень податкового кодексу та визначено, що штрафні санкції за несвоєчасне повідомлення контролюючою особою податкової про отримання контролю над іноземною компанією або про отримання частки в іноземній юридичній особі, або про продаж іноземної компанії у строки визначені податковим кодексом не застосовуються у період з 1 січня до набуття чинності цим законом.

Це означає, що, зокрема офшорів, які були створені протягом останніх майже півтора року, а може і більше(закон ухвалено лише в першому читанні) можуть не інформувати податкову про наявність своєї фірмочки  за кордоном і їм за це нічого не буде, а також економити на податках, оскільки вони не зобов’язані повідомляти податкову про закордонні активи.

Крім цього депутати в 6 разів зменшили штрафи за несвоєчасне інформування податкової про офшорні компанії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Державна податкова служба пояснила, на що слід звернути увагу при формуванні податкової звітності з ПДВ.   

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області