Комісія щодо призначення Президентом членів ВРП відмовила як Андрію Жуку, так і Дмитру Давидчуку – буде новий конкурс

10:21, 5 липня 2024
Обидвом кандидатам у члени Вищої ради правосуддя – судді Верховного Суду Андрію Жуку та детективу НАБУ Дмитру Давидчуку – відмовлено.
Комісія щодо призначення Президентом членів ВРП відмовила як Андрію Жуку, так і Дмитру Давидчуку – буде новий конкурс
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конкурсна комісія з добору кандидатів у члени Вищої ради правосуддя, яких призначає Президент, провела співбесіди з кандидатами, яких рекомендувала Етична рада – суддею Верховного Суду Андрієм Жуком та детективом НАБУ Дмитром Давидчуком.

 За результатами співбесіди на визначення відповідності кандидатів критерію професійної компетентності, відповідно до ч. 16 статті 9  Закону «Про Вищу раду правосуддя», пункту 11 Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя, затвердженого Указом Президента від 23 липня 2022 № 527/2022, Порядку проведення співбесіди з кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя, затвердженого Протоколом засідання конкурсної комісії № 25 від 24 червня 2024 року, конкурсна комісія ухвалила рішення не рекомендувати для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя жодного кандидата.

Нагадаємо, як раніше писала «Судово-юридична газета», суддя ВС Андрій Жук відкрив чиновниці з російським паспортом можливість поновлення на посаді. Так, колегія суддів, де суддею-доповідачем виступав Андрій Жук, вирішила, що фотокопії паспорту рф, наданої СБУ, та податкового номеру – недостатньо.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду