Трамп пригрозив розслідуванням Цукербергу за нібито участь у «фальшуванні виборів»

19:55, 12 липня 2024
Якщо мене оберуть президентом, ми переслідуватимемо фальсифікаторів виборів на небачених раніше рівнях, і їх буде відправлено до в'язниці на довгі періоди часу, — сказав Трамп.
Трамп пригрозив розслідуванням Цукербергу за нібито участь у «фальшуванні виборів»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У своїй соцмережі Truth Social колишній президент США Дональд Трамп заявив, що «фальсифікатори виборів» потраплять до в'язниці, якщо його оберуть у листопаді 2024 року. У повідомленні вказано ім'я генерального директора компанії Meta Марка Цукерберга. Про це повідомляє Business Insider.

«У них немає сорому! Все, що я можу сказати, це те, що якщо мене оберуть президентом, ми переслідуватимемо фальсифікаторів виборів на небачених раніше рівнях, і вони будуть відправлені до в'язниці на довгі періоди часу», - сказав Трамп.

«Ми вже знаємо, хто ви. НЕ РОБІТЬ ЦЬОГО! Будьте обережні, ЦУКЕРБАКСИ!», - додав він.

Також у лютому 2023 року в Truth Social Трамп звинуватив засновника Facebook у махінаціях на виборах, посилаючись на репортаж Fox News, в якому йшлося про пожертву Цукербергом $2 млн виборчій комісії штату Джорджія, щодо якого ведеться розслідування.

Нагадаємо, як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді повернулися до обговорення законопроекту про заборону використання Telegram чиновникам, якщо той не надасть Нацраді структури власності.

До цього, 28 лютого, Комітет з питань свободи слова, який очолює Ярослав Юрчишин, провів круглий стіл, на якому було озвучено мету шукати шляхи для заборони діяльності Telegram в Україні.

Також він закликав державні органи користуватися іншими соцмережами, у тому числі компаніями Марка Цукерберга Meta. Нагадаємо, що перевіркою контенту у Facebook, який створюють українські користувачі, і, відповідно, скаргами, займаються зокрема громадські організації, які працюють в Україні, StopFake та VoxCheck.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду