Кадрові труднощі не заважають роботі Вищого спецсуду

13:15, 6 липня 2017
Штат суддів ВССУ зменшився вдвічі, проте охоронці закону працюють в звичайному режимі.
Кадрові труднощі не заважають роботі Вищого спецсуду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомили в прес-службі ВССУ, період відпусток і участь суддів у конкурсі в новий Верховний Суд значно вплинули на число провідних фахівців ВССУ. Так, склад суддів судової палати у цивільних справах становить, згідно зі штатним розкладом, 70 суддів, однак на сьогодні здійснює правосуддя 31 суддя; склад судової палати у кримінальних справах, згідно зі штатним розкладом, — 50 суддів, а в даний час працюють 29 суддів.

Незважаючи на зазначені фактори і велику кількість справ, що надходять, судді ВССУ здійснюють правосуддя в штатному режимі, забезпечуючи безперебійну роботу апарату.

Для розуміння роботи ВССУ наведемо статистичні дані в розрізі одного дня.

Наприклад, 5 липня 2017 роки судовою палатою у цивільних справах ВССУ було призначено 197 справ. Брали участь 162 людини, які виявили бажання бути присутнім при розгляді справ судом касаційної інстанції. В середньому за тиждень, за результатами проведення попередніх судових засідань, колегіями суддів виносяться понад 300 судових рішень.

3-7 липня 2017 роки судовою палатою у кримінальних справах ВССУ призначені до розгляду 84 кримінальні провадження за касаційними скаргами, також 12 клопотань — в порядку ст. 34 КПК України про направлення кримінальної провадження з одного суду до іншого, 1 клопотання — в порядку ст. 380 КПК України про роз'яснення судового рішення та 1 заява — про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами.

Крім цього, щодня в ВССУ особисто звертаються в середньому 427 громадян. Їх цікавлять питання, що стосуються роз'яснення норм процесуального законодавства, строків подання та порядку оформлення касаційних скарг, стягнення судового збору, видачі копій судових рішень ВССУ, надходження і стан розгляду скарг і заяв.

Нагадаємо, відповідно до п. 6 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 2 червня 2016 року «Про судоустрій і статус суддів», ВССУ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду і до вступу в силу відповідного процесуального законодавства, і регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду