Суддю з Миколаївської області мають намір безпідставно звинуватити в корупції

13:00, 18 вересня 2017
На які хитрощі йдуть процесуальні сторони, щоб схилити суддю до ухвалення рішення в свою користь.
Суддю з Миколаївської області мають намір безпідставно звинуватити в корупції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя Братського районного суду Миколаївської області Інна Скарницька звернулася до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в її професійну діяльність. Вона звернула увагу Ради на те, що тиск на неї чинять процесуальні сторони і їх представник.

Так, в провадженні судді знаходяться дві цивільні справи про визнання договору оренди землі недійсним. Під час розгляду справ позивачем і його представником неодноразово уточнювалися позовні вимоги, заявлялися клопотання про витребування додаткових доказів, що вимагало оголошення перерви в судовому засіданні.

Практично після кожного засідання, пише суддя, представник позивача подає клопотання про ознайомлення з матеріалами обох справ і вимагає не тільки, щоб її заяви були розглянуті головуючим суддею, а й щоб матеріали були їй надані негайно. При цьому представниця позивача не соромиться відкрито заявляти: «Це стосується тільки мене, і я так хочу».

Особливо Інна Скарницька підкреслює, що з вересня минулого року працює в суді одна і не завжди може надати матеріали для ознайомлення, оскільки зайнята в розгляді інших справ. Однак клопотання скандального представника власниця мантії намагається задовольняти.

27 червня 2017 р. представниця подала чергове клопотання, в якому йшлося про витребування з Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області поземної книги на земельні ділянки. Суд клопотання задовольнив і оголосив перерву до 8 серпня 2017 р

31 липня 2017 р. судді стало відомо, що позивач з представником, ознайомлюючись з матеріалами справи, звинуватили її у фальсифікації документів на користь відповідача, а саме — у вилученні зі справи письмової відповіді Держгеокадастру в Миколаївській області про відсутність поземельних книг. Свідком звинувачень став секретар суду. Разом з тим, запевняє Інна Скарницька, ніякої письмової відповіді не було і це підтверджується перевіркою вхідної кореспонденції суду.

У той же день позивач обдзвонив учасників інших справ, які перебувають у судді у провадженні, і закликав написати колективну скаргу на служительку Феміди до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і в Антикорупційну прокуратуру України. Чоловік, який телефонував запропонував звинуватити суддю в тому, що вона отримувала хабарі від сторін, на користь яких виносила рішення. Зазначене, пише в повідомленні Інна Скарницька, можуть підтвердити свідки.

Дії людини, яка телефонувала були розцінені Інною Скарницькою як втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення (ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу). Оскільки незалежність і недоторканність суддів гарантуються Конституцією і законами України, Інна Скарницька просить ВРП вжити належних заходів.

Також вона повідомляє про те, що відіслала заяви про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань в місцеве відділення поліції і місцеву прокуратуру.

З повним текстом повідомлення про втручання в діяльність судді можна ознайомитися тут.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду