Робота ВАКС під час війни: оприлюднили статистичні дані

17:20, 15 липня 2022
З’явились статистичні дані роботи ВАКС від 24 лютого по 15 липня 2022 року.
Робота ВАКС під час війни: оприлюднили статистичні дані
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За період із 24 лютого по 15 липня 2022 року слідчі судді Вищого антикорупційного суду опрацювали 1206 процесуальних документів на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень. Про це йдеться на офіційному сайті ВАКС.

«Серед них:

– 134 скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора;

– 1045 клопотань слідчого, дізнавача, прокурора та інших осіб. Зокрема:

85 клопотань щодо застосування, зміни, продовження строку дії запобіжного заходу, 237 клопотань щодо надання тимчасового доступу до речей і документів, 522 – щодо вирішення інших процесуальних питань під час досудового розслідування.

Колегії суддів ухвалили 8 вироків щодо 11 осіб, 4 з цих вироків ухвалено на підставі угод про визнання винуватості, укладених між прокурором та обвинуваченим.

Крім того, колегія суддів ВАКС частково задовольнила цивільний позов держави в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора, визнавши необґрунтованим актив та стягнувши з відповідача частину вартості цього активу в сумі 3 621 326 грн.

На підставі судових рішень Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотань учасників кримінальних проваджень, за ініціативою заставодавців або за рішенням військового командування на підтримку Збройних Сил України, а також для задоволення потреб держави під час воєнного стану спрямовано 459 млн 624 тис 803 гривень», — повідомили у ВАКС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва