Секретаріат ВРП надав Етичній раді необхідні матеріали з метою сприяння якнайшвидшому відновленню роботи Вищої ради правосуддя

16:47, 10 серпня 2022
На запит Етичної ради в електронному вигляді передано 1415 матеріалів справ за скаргами, які надходили до ВРП у попередні роки стосовно 42 кандидатів на посаду члена Ради.
Секретаріат ВРП надав Етичній раді необхідні матеріали з метою сприяння якнайшвидшому відновленню роботи Вищої ради правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

10 серпня 2022 року секретаріат Вищої ради правосуддя завершив передання Етичній раді копій матеріалів стосовно 44 кандидатів на посаду члена ВРП, що можуть сприяти встановленню їх відповідності критеріям професійної етики і доброчесності. Про це повідомляє ВРП. 

«Зокрема, на запит Етичної ради в електронному вигляді передано 1415 матеріалів справ за скаргами, які надходили до ВРП у попередні роки стосовно 42 кандидатів на посаду члена Ради. У стислі строки співробітниками секретаріату відскановано 57 120 аркушів справ (дисциплінарні скарги, додатки до скарг, рішення, прийняті ВРП, її органами та членами Ради, тощо).

Стосовно двох кандидатів не надходили скарги до ВРП.

Уся запитувана інформація передана Етичній раді у встановлений законодавством десятиденний строк. Для забезпечення максимально швидкого проведення необхідних процедур секретаріат ВРП ще минулого тижня передав частину документів.

Також нагадаємо, що 15 липня 2022 року секретаріат ВРП передав Раді суддів України та Етичній раді висновки про відповідність кандидатів, які обиратимуться XIX позачерговим з’їздом суддів України на посаду члена Вищої ради правосуддя, та їхніх документів вимогам, встановленим Законом України «Про Вищу раду правосуддя».

Секретаріат ВРП вживає усіх заходів для оперативного і якісного опрацювання необхідних документів та виконання всіх норм, визначених законодавством, з метою відновлення роботи Вищої ради правосуддя», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що секретаріат ВРП вживає вичерпних заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на посаду членів Ради.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва