Конституційний Суд України відзначає 28 річницю з дня створення

10:47, 16 жовтня 2024
28 років тому, 16 жовтня 1996 року започатковано діяльність Конституційного Суду України.
Конституційний Суд України відзначає 28 річницю з дня створення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

16 жовтня Конституційний Суд України відзначає 28-річчя.

Закон України «Про Конституційний Суд України» від 16 жовтня 1996 року поклав початок діяльності цього єдиного органу конституційної юстиції в Україні. Своє перше Рішення Конституційний Суд України ухвалив 13 травня 1997 року.

Конституційний Суд України відіграє ключову роль у захисті невід’ємних конституційних прав і свобод людини і громадянина, гарантуванні верховенства Конституції України як основного принципу правової держави.

В КСУ підкреслили, що упродовж майже трьох десятиліть Суд ухвалив чимало актів, які є результатом виваженої, повсякденної праці багатьох поколінь суддів. У них Суд ураховував принципи і норми міжнародного права, формував власні юридичні позиції, які стали квінтесенцією ухвалених рішень і висновків та які впливають на розвиток конституційного права і є важливими складовими у професійній роботі юристів, науковців-правників.

Нині на Суд покладають важливі завдання, які вимагають високого рівня знань, наполегливості, досвіду на шляху зміцнення конституційного правопорядку, забезпечення стабільності в суспільстві.

«Конституційний Суд і надалі робитиме свій професійний внесок у справу збереження Української державності, її захисту від зовнішнього ворога та гарантування українцям права на гідне людини існування як самобутньої нації», — наголосили в КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Юрій Сіренко
    Юрій Сіренко
    голова Черкаського апеляційного суду