У Миколаєві волонтеру призначили умовний термін за незаконне зберігання зброї

22:54, 26 червня 2024
Чоловік розповів, що на одному з блокпостів взяв у військових пістолет та набої з метою самозахисту, но документи на зброю не оформлював.
У Миколаєві волонтеру призначили умовний термін за незаконне зберігання зброї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центральний райсуд міста Миколаєва призначив умовний термін 41-річному волонтеру, який зберігав у себе вдома вогнепальну зброю, без відповідного на те дозволу. Про це повідомляє пресслужба суду.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений придбав нарізний револьвер системи «Наган» та 14 патронів до нього і в подальшому зберігав за місцем свого проживання.

Допитаний у ході судового розгляду обвинувачений провину визнав частково, повідомив, що з березня 2022 року є волонтером одного з благодійних фондів. З початком повномасштабної агресії, почав їздити з гуманітарними місіями по «гарячих» точках країни. На одному з блокпостів взяв у військових тероборони пістолет та набої з метою самозахисту, документи на зброю не оформлював. Вважає, що отримані ним зброю та набої можна вважати станом крайньої необхідності.

Захисник зазначив, що обвинуваченням не було доведено, що його клієнт зберігав зброю з іншою метою, окрім самозахисту, це можна розцінити, як стан крайньої необхідності.

Допитані свідки, з числа волонтерів повідомляли, що вони співпрацювали з обвинуваченим і деяким з них також видавали зброю для самозахисту, без оформлення документів, яку вони згодом повернули. Що обвинувачений має пістолет вони знали.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що посилання сторони захисту про те, що обвинувачений перебував в стані крайньої необхідності не підтверджено належними і допустимими доказами.

Водночас, його вина підтверджується дослідженими матеріалами справи в їх сукупності.

За такого, суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України та призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнити його від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року з дня проголошення вироку не вчинить нового злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд