Апеляційний суд переглянув вирок суду, яким громадянина виправдано у зв'язку з недоведеністю його вини: деталі справи

10:30, 29 червня 2024
У цій справі судом було ухвалено виправдувальний вирок щодо громадянина, обвинуваченого у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілої.
Апеляційний суд переглянув вирок суду, яким громадянина виправдано у зв'язку з недоведеністю його вини: деталі справи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У грудні 2021 року Бориспільським міськрайонним судом Київської області було ухвалено виправдувальний вирок щодо обвинуваченого у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілої, тобто у вчиненні злочину передбаченого ч.2  ст. 121 КК України. Про це повідомляє пресслужба суду. 

Обґрунтовуючи своє рішення про виправдання, суд першої інстанції зазначив, що стороною обвинувачення не доведено, що в діянні фігуранта є склад кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України, а саме об’єктивна сторона вказаного злочину, оскільки достатньої кількості належних і допустимих доказів на підтвердження обов’язкової ознаки, що визначає об’єктивну сторону кримінального правопорушення, а саме причинного зв’язку між діяннями обвинуваченого та смертю потерпілої стороною обвинувачення надано не було.

У червні 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу прокурора, а вирок суду першої інстанції без змін (справа №359/8121/19). 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Микола Гнатовський
    Микола Гнатовський
    суддя Європейського Суду з прав людини від України
  • Сергій Боймиструк
    Сергій Боймиструк
    суддя Рівненського апеляційного суду