Під час раптового конфлікту побив співрозмовника: суд призначив покарання військовому

18:59, 4 липня 2024
При призначенні покарання суд врахував те, що чоловік визнав провину.
Під час раптового конфлікту побив співрозмовника: суд призначив покарання військовому
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Хмельниччині суд виніс вирок солдату за побиття місцевого мешканця. Про це повідомляє Хмельницький міськрайонний суд.

Молодий чоловік, який був мобілізований рік тому і ніс службу в артилерійському взводі однієї з військових частин став фігурантом кримінального провадження, порушеного за звинуваченням в нанесені умисних легких тілесних ушкоджень людині, згідно з ч.1 ст. 125 КК України.

Інцидент стався 1 березня поточного року поруч із під’їздом одного із житлових будинків на Проспекті Миру в Хмельницькому. Близько опівночі солдат на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, як йдеться в матеріалах справи, руками й ногами відгамселив свого співрозмовника.

Експерти зафіксували в потерпілого ушкодження у вигляді: підшкірних крововиливів ока, обличчя, шиї, рук і стегна та віднесли їх до легких тілесних, що не спричиняють короткочасного розладу здоров’я.

Обвинувачений подав до суду заяву, щодо беззаперечного визнання своєї винуватості  погодився із встановленими досудовим розслідуванням обставинами та надав згоду на розгляд обвинувального акту в спрощеному провадженні без його участі.

Суд врахував всі обставини справи, зокрема те, що молодик на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, за місцем проживання характеризується негативно. Окрім того взяв до уваги відсутність претензій з боку потерпілого. Як пом`якшуючі покарання обставини суд визнав щире каяття у вчиненому й активне сприяння у розкритті кримінального проступку.

Таким чином, за тілесне ушкодження суд призначив артилеристу штраф в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Дьоміна
    Ольга Дьоміна
    екс-секретар судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
  • Павло Вовк
    Павло Вовк
    голова Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Олександр Пасенюк
    Олександр Пасенюк
    суддя Конституційного Суду України у 2011-2016 рр., Президент ГО «Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів»
  • Юлія Войтенко
    Юлія Войтенко
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Тетяна Невідома
    Тетяна Невідома
    член Ради суддів України, суддя Київського апеляційного суду