Суд оштрафував чоловіка, який цькував сестру через неприбрану квартиру

09:24, 28 вересня 2024
Жінка постійно потерпає від нецензурної лайки брата.
Суд оштрафував чоловіка, який цькував сестру через неприбрану квартиру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вінничанина, який постійно вчиняв моральне насилля, лаючись до своєї сестри, визнали винним та призначили покарання у вигляді штрафу 340 гривень. Про це повідомляє Вінницький апеляційний суд.

Апеляційний суд скасував постанову міського суду, якою провадження у справі щодо вінничанина закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, домашнього насильства.

Суд задовольнив апеляційну скаргу постраждалої, яка часто потерпає від нецензурної лайки брата. У своїй постанові вказав: суд першої інстанції провів засідання без учасників справи.

«Неналежне повідомлення сторін у справі — це істотне порушення їхніх прав, що є безумовною підставою для скасування постанови суду», — вказано в постанові апеляційного суду.

Потерпіла представила відеодокази з нагрудних камер поліцейських. На запису чоловік зізнається, що періодично ображає свою сестру. Так, 4 серпня виник черговий конфлікт через те, що жінка не прибирає квартиру.

Образливі слова брата завдали психологічної шкоди жінці. Про це свідчить висновок консультаційного лікаря, зроблений за кілька днів після сварки.

У судовому рішенні апеляційній суд констатував: висновки суду першої інстанції про відсутність доказів вчинення чоловіком домашнього насильства апеляційний суд уважає помилковим.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська