Субсидія: як нараховується допомога на зимовий період

11:01, 5 серпня 2017
Яким чином розраховується субсидія на літній і зимовий період?
Субсидія: як нараховується допомога на зимовий період
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Для розрахунку розміру субсидій з 1 травня 2017 року враховується дохід за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. Новим субсидіантам зрахуються доходи за попередні чотири квартали з моменту оформлення заяви і декларації, повідомляє «Урядовий портал».

Наприклад, громадянин весь минулий рік отримував високу заробітну плату. Але в цьому році звільнився з роботи і з об'єктивних причин потребує допомоги в оплаті комунальних послуг. Несправедливо рахувати його доходи за минулий рік, коли у нього була можливість самостійно оплачувати рахунки за тепло, електроенергію і воду. Тому таким людям, адаптують їх соціальне становище до дати призначення субсидії.

З 1 травня 2017 року Україні діє оновлена програма житлових субсидій. В результаті змін в травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік і розраховують її розміри на літній період, а з жовтня — новий опалювальний сезон. Подавати документи повторно на оформлення допомоги потрібно тільки тим, хто орендує житло і у кого відбулися зміни в складі сім'ї. Іншим субсидіантам перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

Раніше повідомлялося, що одержувачів субсидій внесуть в єдину базу даних. Уряд прийняв постанову «Деякі питання призначення і надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Також ми писали про те, що в Україні споживачі мають право оформити субсидію на оплату комунальних послуг, навіть якщо в квартирі або будинку тимчасово не проживають зареєстровані особи. Така норма прописана в постанові Кабінету Міністрів України №848 від 21 жовтня 1995 року.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва