США допоможе Україні створити систему адаптації військовослужбовців (відео)

16:47, 6 вересня 2017
Штати допоможуть створити систему психологічної адаптації військових, які побували в полоні.
США допоможе Україні створити систему адаптації військовослужбовців (відео)
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник директора Об'єднаного агентства Барбара Тренкер під час візиту в 27-ту окрему бригаду Національної гвардії України заявила про створення в Україні фахівцями Об'єднаного агентства з відновлення персоналу Збройних сил США міжвідомчої системи психологічного супроводу військовослужбовців. Йдеться про військових, які знаходилися в заручниках, побували в полоні або пережили тортури, а також про членів їх сімей, повідомляє прес-центр Нацгвардії.

Так, 5-6 вересня будуть проведені тренінги для понад 40 психологів Нацгвардії, Збройних сил, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України.

Тренінги організовані для обміну досвідом, підвищення професійної компетенції та формування необхідних професійних навичок у військових психологів.

Тренкер повідомила, що основна робота буде вестися над питаннями реінтеграції осіб, які були в полоні, пройшли примусову ізоляцію або піддалися тортурам. Також Барбара Тренкер висловила надію, що американські фахівці зможуть допомогти Україні побудувати систему реінтеграції персоналу.

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко повідомив, що на даний момент в полоні знаходиться 132 українця і більше тисячі тих, хто повернувся з полону.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України.

Також повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко відзначив понад 60 військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України державними нагородами.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду