Розенблат намагався вивезти докази по «бурштиновій справі» (відео)

13:12, 20 жовтня 2017
У НАБУ роз'яснили інцидент з Бориславом Розенблатом в аеропорту.
Розенблат намагався вивезти докази по «бурштиновій справі» (відео)
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат Борислав Розенблат зробив спробу вивезти з України важливі для слідства матеріали щодо «бурштинової справи», повідомляє прес-центр НАБУ.

Так, в повідомленні антикорупційного бюро зазначено, що 19 жовтня детективи НАБУ запобігли вивезенню за кордон Бориславом Розенблатом матеріалів по «бурштиновій справі», і одночасно забезпечили участь депутата в судовому засіданні щодо продовження зобов'язань.

Слідством з'ясовано, що Розенблат мав намір вивезти пристрої комунікації, які можуть містити інформацію про приховування слідів злочинів і спілкування учасників раніше скоєних злочинів.

Також депутат планував вивезти матеріальні і грошові цінності та інше майно, яке потрапляє під арешт в рамках кримінальної справи. Під час обшуку, проведеного детективами НАБУ безпосередньо в літаку, у Розенблата були вилучені кілька мобільних телефонів, планшет, вироби зовні схожі на коштовності; платіжні картки, емітовані іноземними банками, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, а також дипломатичний паспорт.

Варто зазначити, що для перетину кордону депутат використав дипломатичний паспорт, при тому, що його поїздка носила приватний характер.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що раніше в ГПУ назвали прізвища нардепів, які вже цієї осені втратять недоторканність. У список потрапили відомі прізвища представників різних фракцій.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Борислав Розенблат звернувся до суду за роз'ясненням щодо здачі чужого закордонного паспорта.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді