Викрадення підлітка ветеранами АТО: з'явилися моторошні подробиці

13:40, 30 жовтня 2017
Постраждалі просять закрити справу.
Викрадення підлітка ветеранами АТО: з'явилися моторошні подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У місті Коломиї, що на Прикарпатті, кілька чоловіків вивезли 14-річного хлопця в багажнику в ліс, роздягнули його, примушували співати Гімн України, а на спині намірювалися вирізати ножем слово «Україна».

Голий підліток, повернувшись додому, розповів про інцидент матері, передає ТСН.

Правоохоронці розпочали слідство і вже висунули підозру щонайменше сімом. Офіційно імен не називають, але в місті люди розповідають, що познущалися над хлопцем ветерани АТО і працівники муніципальної інспекції, глава якої раптово звільнився через пару днів після того, що сталося. Незабаром постраждалі, серед яких, крім хлопця, побита цими ж чоловіками жінка, відмовилися співпрацювати зі слідством.

У поліції зазначили, що постраждалі просять не розслідувати справу, так як не мають претензій.

Передбачається, що, швидше за все, мала місце «допомога» грошима.

Мати підлітка з журналістами розмовляти не бажає, в квартирі побитої жінки ніхто не відповів. Сусіди розповіли власну версію подій: нібито бачили, що АТОшників розпалили.

Все почалося з того, що в одній з квартир житлового будинку зникло світло. Глава ОСББ викликав електрика, який зауважив, що в електрощитовій знаходилися речі одного з мешканців будинку. Незабаром з’явився і сам господар, який почав бити електрика і його колегу.

Очевидці нападу показують відеоролик інциденту, знятий на мобільний телефон. Неподалік з чоловіком, який накинувся на електрика, знаходився його син-підліток, на руках якого були надіті тактичні рукавички. Він з друзями прийшов на допомогу родичеві. Серед них — і юнак, якого ветерани АТО пізніше вивезуть в ліс.

Очевидець підкреслив, що син з товаришами були з битами. Коли стали погрожувати, у двір прийшли АТОшники і спробували мирним шляхом заспокоїти нападників.

Свідки бійки кажуть, що сусід з підлітками вигукували образи в сторону АТОшників — напевно, через це чоловіки вирішили продовжити «виховання», зібрали підтримку і прийшли в його квартиру, побили подружжя, а одного з підлітків вивезли в ліс. Свої дії вони пояснювати не стали.

У разі доведення провини, за викрадення і хуліганство їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Однак мешканці будинку мають намір захищати своїх сусідів-ветеранів АТО.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України