Кабмін покриє заборгованість за навчання 13 тис українських студентів

08:06, 16 липня 2022
Кошти виділять з резервного фонду держбюджету.
Кабмін покриє заборгованість за навчання 13 тис українських студентів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п'ятницю, 15 липня, Кабінет Міністрів України розпорядився виділити кошти з резервного фонду держбюджету для компенсації ВНЗ заборгованості студентів за другий семестр навчання. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет на своєму Телеграм-каналі.

Так, ідеться про претендентів на освіту, зареєстрованих на територіях бойових дій, а також тих, що  перебувають у тимчасовій окупації або блокуванні. Їх кількість становить понад 13 тисяч осіб.

«З метою упорядкування ситуації МОН ініціювало питання компенсації витрат установ вищої освіти, що належать до сфери управління міністерства. Так, у 2022 році 86 млн 814,4 тис. гривень буде виділено МОН для подальшого спрямування закладам вищої освіти», - зазначив глава відомства.

 Він пояснив, що через відсутність надходження коштів від оплати за навчання неможливо забезпечувати своєчасну виплату заробітної плати науково-педагогічним та іншим працівникам або розраховуватись за надані комунальні послуги.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва