У Раді запропонували карати попередженнями і штрафами порушників комендантської години

21:41, 16 липня 2022
За перше порушення комендантської години у Раді пропонують карати штрафами до 850 грн.
У Раді запропонували карати попередженнями і штрафами порушників комендантської години
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді України 12 липня зареєстрували законопроєкт №7553 стосовно внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо введення відповідальності за порушення комендантської години в умовах дії воєнного стану.

Ініціаторами документа є шестеро нардепів. Законопроєкт надано профільному комітету для ознайомлення.

"Головним завданням законопроєкту є усунення реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства або держави, підвищення обороноздатності, а також забезпечення громадського порядку під час дії воєнного стану", – ідеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з текстом законопроєкту, порушників комендантської години пропонують карати попередженнями і штрафами від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн).

У разі повторного порушення впродовж року – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн).

Нещодавно «Судово-юридична газета» детально аналізувала практику судів Києва щодо того, що буде, якщо порушити норми про комендантську годину.

Також ми писали, що депутати пропонують ввести до КУпАП нову статтю 210-2 «Порушення комендантської години в умовах дії воєнного стану».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду