Які норми європейського законодавства будуть імплементовані у новий законопроєкт «Про медіа», – Мінкульт

17:18, 19 липня 2022
Тарас Шевченко в ефірі телемарафону прокоментував основні положення законопроекту «Про медіа».
Які норми європейського законодавства будуть імплементовані у новий законопроєкт «Про медіа», – Мінкульт
Джерело фото: volynnews.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко в ефірі телемарафону прокоментував основні положення законопроекту «Про медіа» та розповів, які норми європейського законодавства будуть у нього імплементовані. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Законопроєкт "Про медіа" був зареєстрований ще у 2019-му році, і тоді про нього активно говорили. Зараз це питання знову актуалізувалося, оскільки ми отримали статус "кандидата" на вступ до ЄС й відтак маємо терміново завершити процес наближення українського законодавства до європейського», – сказав Тарас Шевченко

За його словами, в Європейському Союзі є директива «Про аудіовізуальні медіа послуги», яка регулює сучасне телебачення і радіо,  трансляцію цих аудіовізуальних каналів в мережі інтернет та, окрім того, нові формати (підписки у стрімінгових сервісах тощо). Натомість українське законодавство у цьому аспекті застаріле.

«Законопроєкт про медіа великий і доволі складний. У ньому наразі вже є ті речі, які вимагають європейці. Зокрема, мова йде про незалежність  Нацради з питань телебачення і радіомовлення від політичного впливу; обов’язковість регулювання нових форматів, як-то, ОТТ; вимоги до контенту, до квот на європейські програми тощо, – додав він. – Цей законопроект – наше домашнє завдання і ми пообіцяли європейцям виконати його максимально швидко».

Також ми писали, що з 16 липня посадовців почнуть штрафувати за використання недержавної мови.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд