БЕБ формує Стратегію інституційного розвитку на 2022-2027 роки

16:35, 25 липня 2022
Під час засідання робочої групи було затверджено Секретаріат Секторальної робочої групи.
БЕБ формує Стратегію інституційного розвитку на 2022-2027 роки
Джерело фото: esbu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бюро економічної безпеки України повідомляє, що розпочало процес формування Стратегії інституційного розвитку БЕБ на 2022-2027 роки. Наразі відбуваються стратегічні сесії зі співробітниками структурних підрозділів БЕБ, під час яких напрацьовуються стратегічні ініціативи. Напрями розвитку будуть обговорюватися з міжнародними партнерами для активного залучення донорської підтримки та ефективного планування фінансування. З метою належної реалізації Стратегії інституційного розвитку БЕБ на 2022-2027 роки також буде розроблено дорожню мапу. Зазначені документи будуть постійно моніторитися та корегуватися, з огляду на нові ризики, зміни зовнішніх обставин та глобальні тренди.

Про це, зокрема, йшлося на другому засіданні постійно діючого консультативно-дорадчого органу «Секторальної робочої групи з підтримки розвитку сектору економічної безпеки України».

Зазначається, що у онлайн-засіданні робочої групи брали участь представники міжнародних організацій, іноземних дипломатичних представництв в Україні, а також Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Учасники обговорили загальні організаційні питання, основні напрями Стратегії інституційного розвитку БЕБ, їх закріплення за можливими донорами. Також було затверджено Секретаріат Секторальної робочої групи. Старшого радника з розслідування фінансових злочинів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Симонаса Мінкевічюса та Директора Бюро економічної безпеки України Вадима Мельника було обрано співголовами Секторальної робочої групи з підтримки розвитку сектору економічної безпеки України.

На думку фахівців Бюро, за сприяння міжнародних партнерів БЕБ запровадить системний підхід у превенції та боротьбі з економічними правопорушеннями.

«Саме недопущення правопорушення, а не боротьба із проявами – серед основних завдань Бюро, як головного аналітичного органу держави. БЕБ вибудовує співпрацю з міжнародними партнерами на засадах стабільності, відповідальності, прогнозованості та ефективності. Нам важлива підтримка і, головне, спільне бачення шляху розвитку Бюро», - зазначив керівник Управління міжнародного співробітництва БЕБ Анатолій Александров.

Також ми писали, що БЕБ пропонує заборонити компаніям, власники яких пов’язані з РФ та РБ, постачати послуги або товари для держустанов.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду