В «Азові» заявили, що мають інформацію про причетних до теракту в Оленівці

21:38, 30 липня 2022
Виконавців та організаторів злочину вже шукають та вже мають попередню інформацію про них
В «Азові» заявили, що мають інформацію про причетних до теракту в Оленівці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Тимчасово виконуючий обов’язки командира полку "Азов" майор Микита Надточій заявив, що теракт в колонії Оленівці не що інше, як публічна страта. А виконавців та організаторів злочину вже шукають та вже мають попередню інформацію про них.

"Ми розцінюємо напад на Оленівку як акт публічної кари. Росія скоїла його через безкарність. Вони звикли до того, що навіть за відкриті порушення законів, звичаїв та правил війни їх ніхто не притягне до відповідальності. Тому ми, Азов, Україна як держава, весь цивілізований світ дамо відсіч, щоб Росія запам'ятала це раз і назавжди. Ми вже з'ясовуємо імена виконавців та організаторів страти", - заявив Надточій.

За його словами, вони вже мають попередню інформацію про причетних до злочину, але "поки не готові її озвучувати".

"Ми знайдемо їх, де б вони не перебували - на окупованих територіях, у Росії, чи в третіх країнах. Україна як держава забезпечить справедливе покарання. Я хочу нагадати Путіну, який особисто несе відповідальність за цей військовий злочин, що у будинку повішеного про мотузку не говорять. Ви самі будете страчені зі своїми шакалами та посольствами, з усіма довідками та печатками, за рішенням Міжнародного трибуналу. Варварську недоімперію буде зруйновано. Росія думає, що стратила Азов. Але Азов тепер – вся країна", - заявив Надточій, додавши, що кожен мститиметься за закатованих і загиблих побратимів.

Нагадаємо, що 29 липня стався обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. 

СБУ, ЗСУ, розвідка та омбудсмен вимагають направити представників ООН, МКЧХ в колонію в Оленівці з метою інспекційної місії.

Також ми повідомляли, що Україна закликала суд Гааги розслідувати злочини РФ щодо військовополонених.

Андрій Єрмак заявив, що акт тероризму в Оленівці росіяни планували заздалегідь.

Окупанти виклали список прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці, але у патронатній службі «Азову» закликають рідних полонених не вірити їм.

Тим часом Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих українських військовослужбовців у Оленівці. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді