Коли оприлюднять дані про втрати українських військових: пояснили в Міноборони

21:36, 3 серпня 2022
Дані про втрати особового складу Збройних Сил України не повідомляють через те, що такою є необхідність під час воєнного стану.
Коли оприлюднять дані про втрати українських військових: пояснили в Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерстві оборони України заявили, що оприлюднювати інформацію про загиблих українських військових не будуть до завершення дії воєнного стану. Про це повідомляє «24 канал».

У Міноборони зауважили, що дані про втрати особового складу Збройних Сил України від початку повномасштабного вторгнення РФ не повідомляють через те, що такою є необхідність під час воєнного стану.

Таку інформацію не можна оприлюднювати, зокрема, тому, щоб ворог не дізнався цих даних, адже тоді військові фахівці противника можуть зробити чимало висновків та використати інформацію з метою аналізу та планування подальших дій.

«Саме тому до завершення воєнного стану ця інформація закрита і не підлягає оприлюдненню», – пояснили у Міноборони.

При цьому у міністерстві наголосили, що така обставина жодним чином не впливає на гідне вшанування пам'яті кожного загиблого захисника чи захисниці України. Це наші герої, яким Міноборони віддає шану, про яких говорить публічно, пише, знімає відео, сумує за кожним та кожною. А родинам загиблих забезпечуються належні виплати.

«Тому представникам громадських ініціатив, які збирають ці дані у різний спосіб, систематизують і оприлюднюють їх, варто зважати на те, що оприлюднення такої інформації під час воєнного стану шкодить нашій обороні», – зауважили у міністерстві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області