Нафтогаз розпочинає операцію з управління боргом

20:26, 2 серпня 2022
Держателям єврооблігацій пропонується погодити певні зміни до умов таких цінних паперів.
Нафтогаз розпочинає операцію з управління боргом
Фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після оголошення Україною 20 липня про запуск операцій з управління з державним боргом та прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України № 670 від 1 серпня 2022 року, у вівторок, 2 серпня 2022 року, Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розпочало процедуру запиту до держателів єврооблігацій щодо внесення змін в умови його відповідних боргових зобов’язань, передає Урядовий портал.

«Держателям єврооблігацій пропонується погодити певні зміни до умов таких цінних паперів, в тому числі відстрочення строків сплати тіла та відсотків на період двох років, що в цілому є подібними умовами до умов пропозиції, яку зробила Україна щодо державних єврооблігацій.

У разі схвалення, ці правочини з борговими зобов’язаннями за єврооблігаціями Нафтогазу сприятимуть подальшому збереженню валютної ліквідності в країні, дозволяючи Нафтогазу зосередити свої наявні фінансові ресурси на стратегічних пріоритетах, таких як придбання достатнього обсягу природного газу для забезпечення очікуваних потреб протягом опалювального сезону 2022/23 років відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 червня 2022 року № 691.

Кабінет Міністрів України закликає інвесторів підтримати пропозиції операцій з управління боргом Нафтогазу, які є частиною проактивного управління Україною своїми борговими зобов’язаннями, а також борговими зобов’язаннями важливих державних установ, у взаємодії з інвесторами та з урахуванням пріоритетів і стратегічних цілей України.

Конкретні умови змін, запропонованих Нафтогазом та Емітентом цінних паперів, описані у повідомленнях про ці правочини, опублікованих сьогодні», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду