В ОП і МЗС відреагували на заяву Amnesty International про те, що «ЗСУ наражають на небезпеку мирне населення»

15:23, 4 серпня 2022
На Банковій різко відповіли на звинувачення Amnisty International на адресу ЗСУ.
В ОП і МЗС відреагували на заяву Amnesty International про те, що «ЗСУ наражають на небезпеку мирне населення»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Офісі Президента відреагували на заяву Amnesty International про те, що «ЗСУ наражають на небезпеку мирне населення».

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії Росії проти України.

«Сьогодні Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні Сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як Amnesty International бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди», — написав він на своїй сторінці у Твіттері.

Представник ОП підкреслив, що «єдине, що становить загрозу життю українців, – це російська армія катів і ґвалтівників, яка прийшла в Україну чинити геноцид».

Також Подоляк додав, що українські захисники боронять свій народ і сім'ї.

«Життя людей для України є безумовним пріоритетом, саме тому ми проводимо евакуацію мешканців прифронтових міст», – підсумував Подоляк.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у свою чергу заявив, що обурений заявою Amnesty International і вважає її несправедливою.

«Така поведінка Amnesty International  – це не про пошук і донесення світові правди. Це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, між країно, яка тисячами знищує цивільне населення і цілі міста, і країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ і цілий континент від цієї навали.

Припиніть займатися створенням фальшивої реальності, де всі в чомусь трохи винні. Займіться донесенням правди про те, чим є сьогодні Росія».

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях.

«Тактика України порушила міжнародне гуманітарне право, перетворивши цивільні об'єкти на військові цілі. Внаслідок російських ударів по населених пунктах, які послідували за цим, загинули мирні жителі і була зруйнована цивільна інфраструктура», — писали у організації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном