Навіть не підозрював: українець три тижні воював зі зламаним хребтом

18:48, 4 серпня 2022
Військовий навіть не підозрював, що елемент касетної бомби застряг у його тілі, доки не звернувся до медиків.
Навіть не підозрював: українець три тижні воював зі зламаним хребтом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

44-річний український військовий майже три тижні воював на передовій зі зламаним хребтом. Про це пише львівське видання Zahid.net.

Чоловік навіть не підозрював, що елемент касетної бомби застряг у його тілі, доки не звернувся до медиків.

Під час одного з обстрілів «стрілка» від касетного боєприпасу зламала чоловікові два поперекові хребці та застрягла у хребті. Однак боєць (ім'я якого не називають з метою безпеки) не помітив цього. До шпиталю він звернувся лише тоді, коли біль у попереку почав справді йому заважати, а температура піднялася до 39 градусів. Медикам чоловік сказав, що в нього, мабуть, радикуліт.

За словами лікаря військово-польового шпиталю, львівського судинного хірурга Тараса Кобзи, військового відправили на рентген, після чого й з'ясувалась причина його болю у попереку.

«Під час обстрілу елемент касетної бомби потрапив у ліве підребер'я, зламав два хребці в поперековому відділі та застряг у хребті», — пояснив лікар.

Військовому неабияк пощастило, що уламки зламаних хребців не ушкодили нерви та судини, каже лікар.

«Боєць потрапив під обстріл ще 13 липня, а до нас звернувся лише на початку серпня. Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом», – наголошує Кобза.

При цьому військовий, незважаючи на біль, зміг прийти до польового госпіталю своїми ногами.

Хірург пояснив, що під час сильних обстрілів військові можуть не відчувати якихось ушкоджень через викид адреналіну. Крім того, куля, уламок або елемент касетного боєприпасу летять із надзвичайно високою швидкістю, тож больовий симптом під час ураження може не відчуватися. Усе відбувається настільки швидко, що нервові закінчення не встигають про це "повідомити".

У цьому випадку «стрілка» потрапила бійцю в підребер'я, де він має кілька родимок. Прокол шкіри виявився всього приблизно 1 мм, тому військовий його навіть не помітив, подумав, що це лише одна з родимок.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області