У Києві на хабарі затримано довірену особу радника керівника держвидавництва «Преса України»

21:05, 9 серпня 2022
Затриманий вимагав від підприємця неправомірну вигоду, обіцяючи вплинути на керівництво держпідприємства у питанні прийняття позитивного рішення про передачу в оренду приміщень.
У Києві на хабарі затримано довірену особу радника керівника держвидавництва «Преса України»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві на одержанні неправомірної вигоди затримано довірену особу радника керівника ДВ «Преса України». Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито довірену особу радника керівника Державного видавництва «Преса України» на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення керівництвом державного підприємства (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

«Установлено, що мешканець міста Києва, будучи довіреною особою радника керівника Державного видавництва «Преса України» Державного управління справами, вимагав від підприємця неправомірну вигоду, обіцяючи вплинути на керівництво держпідприємства у питанні прийняття позитивного рішення про передачу в оренду приміщень», — йдеться у повідомленні.

Так, підприємець мав щомісячно сплачувати за видавничі приміщення 13 тисяч гривень особисто довіреній особі радника керівника ДП, що майже втричі перевищувало суму, зазначену в офіційному договорі.

Зловмисника затримали на «гарячому» під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди.

У приміщенні ДП «ДВ «Преса України» та за місцями проживання фігуранта проведено обшуки.

Наразі затриманій особі повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд