Екснардепа-колаборанта від «Партії регіонів» оголошено у міжнародний розшук

17:41, 10 серпня 2022
Він закликав до зміни кордонів території України та заперечував агресію РФ.
Екснардепа-колаборанта від «Партії регіонів» оголошено у міжнародний розшук
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишнього нардепа від «Партії регіонів» Ігоря Маркова, якого підозрюють у колабораційній діяльності, СБУ оголосила у міжнародний розшук. Також йому повідомили про підозру у нових злочинах. Про це повідомляє СБУ.

«СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа-колаборанта від «Партії регіонів». Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату від «Партії регіонів», якого у червні вже було обвинувачено у колабораційній діяльності», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наразі цей чоловік підозрюється ще й за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

▪️ ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

▪️ ст. 436 (пропаганда війни);

▪️ ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

«В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни. Він, як так званий «експерт», в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй», - зазначається в повідомленні.

Так, наразі завершено проведення низки експертиз. Було проаналізовано великий масив доказів, зібраних співробітниками СБУ.

«Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо», - інформує СБУ.

У СБУ зазначають, що у зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їздна до цивілізованих країн.

Нет описания.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді