Кабінет Міністрів розширив перелік нерухомості, яку можна включати до реєстру як знищену чи пошкоджену в результаті російської агресії

07:20, 11 серпня 2022
Урядовці дозволили повідомляти про нерухомість, яка пошкоджена або знищена з часів окупації Криму, таким чином збільшивши перелік отримувачів компенсацій.
Кабінет Міністрів розширив перелік нерухомості, яку можна включати до реєстру як знищену чи пошкоджену в результаті російської агресії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів розширив перелік нерухомості, про знищення чи пошкодження якої внаслідок агресії РФ можна повідомляти через додаток Дія. Відповідне рішення закріплено постановою уряду № 885 від 9 серпня.

Вказаною постановою внесено зміни до Порядку подання інформаційного  повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій,  спричинених військовою агресією Російської Федерації, та передбачено, що дія  цього Порядку поширюється на фізичних та юридичних осіб, об’єкти нерухомого майна яких знищено або пошкоджено внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації (далі — особи), з 19 лютого 2014 р., що є датою початку тимчасової окупації Російською Федерацією окремих територій України.

Таким чином тепер українці можуть вносити до реєстру нерухомість, яка постраждала чи знищена внаслідок агресії РФ з 2014 року. Наразі до реєстру може бути включена лише нерухомість, яка постраждала або знищена з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, тобто з 24 лютого 2022 року. Це означає, що кількість отримувачів компенсації може збільшитися.

Цією ж постановою доручено Міністерству цифрової трансформації забезпечити протягом місяця з дня набрання чинності цією постановою технічну можливість подання через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене майно з 19 лютого 2014 р., що є датою початку тимчасової окупації Російською Федерацією окремих територій України відповідно до частини другої статті 1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, до дня введення воєнного стану Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, та оприлюднення інформації про початок збору такої інформації.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», кожен громадянин, постраждалий від російської агресії, може отримати компенсацію від 5000 до 30 000 євро.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки