У британській розвідці назвали причини зупинки російського наступу в Україні

09:10, 26 серпня 2022
Наступ РФ застопорився через погані військові дії і запеклий опір України, — Міноборони Британії.
У британській розвідці назвали причини зупинки російського наступу в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наступ російських військ в Україні зупинився через власні невдалі дії та запеклий опір Збройних сил України. Заяви російських офіційних осіб з цього приводу не відповідають дійсності. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується в повідомленні, 24 серпня глава російського військового відомства Сергій Шойгу повідомив Шанхайській організації співробітництва, що Росія навмисно уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю скоротити втрати серед цивільного населення.

"Майже напевно це навмисна дезінформація. Наступ Росії застопорився через погані військові дії Росії і запеклий опір України", - впевнені в Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, за наказом Шойгу сили, що діють в Україні, неодноразово порушували заплановані оперативні терміни. Досить імовірно, що Шойгу і президент Путін звільнили як мінімум шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед.

У день виступу Шойгу російська балістична ракета малої дальності СС-26 "Іскандер" вразила поїзд в місті Чаплине, в результаті чого загинуло щонайменше двоє дітей.

"Це підкреслює готовність Росії завдати побічної шкоди, коли вона бачить військову перевагу в нанесенні ракетних або артилерійських ударів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у селищі Чаплиному Дніпропетровської області завершилися пошуково-рятувальні роботи. Внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинуло 25 осіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду