Доцент кафедри столичного вишу організував схему переправлення чоловіків через кордон під виглядом «польських студентів»

20:36, 29 серпня 2022
Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини.
Доцент кафедри столичного вишу організував схему переправлення чоловіків через кордон під виглядом «польських студентів»
Фото: прокуратура Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. 

За даними слідства, доцент кафедри одного з університетів, екснауковець НАН України організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку як «польських студентів».

Підозрюваний обіцяв чоловікам, які мешкають у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів – запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини.

У ході контролю за вчиненням злочину зафіксовано факти одержання ним коштів за 2 осіб. Під час передачі останнього траншу його затримали правоохоронці на території однієї із столичних АЗС. Загальна сума одержаних ним коштів становить 3 000 євро.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку та значну суму коштів.

Наразі йому вже обрано запобіжний захід.

З’ясувалося, що чоловік має судимість та наразі перебуває на випробувальному терміні.  Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що у Вінницькій області чоловік намагався втекти за кордон у товарному поїзді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області