Хабар і відмивання коштів: екснардепу Мартиненку збільшили розмір застави

15:27, 6 вересня 2022
Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС постановила застосувати до ексдепутата заставу у розмірі 24 700 000 гривень та покласти обов’язок не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду.
Хабар і відмивання коштів: екснардепу Мартиненку збільшили розмір застави
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

6 вересня Апеляційна палата ВАКС змінила запобіжний захід в частині розміру застави, який було обрано депутату ІІІ-VIII скликань – колишньому голові Комітету Верховної Ради  з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди та відмиванні коштів. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційних скарг сторін постановив скасувати ухвалу слідчого судді від 04.08.2022 в частині розміру застави, що сягає 4 962 000 гривень, та покладеного обов’язку здати на зберігання до Державної міграційної служби всі свої паспорти для виїзду за кордон. Своєю ухвалою колегія суддів Апеляційної палати ВАКС постановила застосувати до вказаного депутата заставу у розмірі 24 700 000 гривень та покласти обов’язок не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду.

Разом з тим, суд залишив без змін інші обов’язки, які було обрано депутату, а саме прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та утримуватись від спілкування зі свідками у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та не підлягає оскарженню.

Зазначимо, що йдеться про колишнього депутата Миколу Мартиненка.

Нет описания.

Раніше ми писали, що ВАКС відпустив екснардепа Мартиненка під 5 млн грн застави.

У  кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області