Кабмін провів засідання: які рішення прийняв 7 вересня

17:19, 7 вересня 2022
Уряд вніс зміни до Порядку підготовки пропозицій Кабінету Міністрів щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій, а також вніс зміни до Порядку повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції.
Кабмін провів засідання: які рішення прийняв 7 вересня
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 7 вересня, Кабінет Міністрів провів засідання. Які рішення прийнято, повідомив представник Кабінету Міністрів у парламенті Тарас Мельничук.

«—  Внесено зміни до переліку лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються на виконання відповідних угод (договорів), укладених особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я. Уточнено форми випуску та дозування окремих лікарських засобів та медичних виробів, доповнено перелік новою позицією «Біопротез серцевого аортального клапана для транскатетерної імплантації» та новим підрозділом «Придбання для закладів охорони здоров’я медичних виробів для забезпечення лабораторного супроводу надання медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів».

—  Внесено зміни до Обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, затверджених постановою КМУ від 29.12.2021 № 1424, в частині повної заборони експорту вугілля українського походження за кодом згідно з УКТЗЕД 2701.

—  Приведено постанову КМУ «Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам, які мають право на пенсію відповідно до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», крім військовослужбовців строкової служби і членів їх сімей та прирівняних до них осіб» від 17.07.1992 № 393 у відповідність до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 09.04.1992 № 2262-ХІІ у зв’язку з внесенням до нього змін Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства» від 15.02.2022 № 2040-ІХ. Зокрема, переглянуто застосування назв і видів військових звань військовослужбовців, на яких поширюється дія Закону № 2262-ХІІ.

—  Передбачено проведення не пізніше вересня 2022 року позачергового оновлення Реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Затверджено порядок розрахунку граничної оптово-відпускної ціни лікарської форми комбінованого лікарського засобу (первинної упаковки комбінованого лікарського засобу), а також розмір реімбурсації комбінованого лікарського засобу.

—  Внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 09.06.2021 № 590. Доповнено перелік видатків другої черги, за якими здійснюються платежі за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка, видатками на здійснення заходів та надання фінансової підтримки Українським ветеранським фондом ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей таких осіб та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України для реалізації проектів, які за результатами конкурсного відбору визначено переможцями.

—  Внесено зміни до Порядку повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції. Деталізовано коло отримувачів незаконної державної допомоги для її подальшого повернення у разі, якщо за її рахунок було здійснено фінансування іншого суб’єкта господарювання. Врегульовано порядок зупинення Уповноваженим органом перебігу строків повернення незаконної державної допомоги. Встановлено порядок повернення незаконної державної допомоги у разі, якщо вона була надана у вигляді матеріальних активів, та якщо під час розгляду справи, до винесення Уповноваженим органом рішення про визнання державної допомоги незаконною, отримувач передав активи іншому суб’єкту господарювання.

—  Затверджено Порядок ввезення на митну територію України та цільового використання нового устаткування (обладнання) та комплектуючих виробів до нього, що ввозяться учасником індустріального (промислового) парку, включеного до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Встановлено форми довідки про факт оприбуткування ввезених товарів учасниками індустріальних парків і звіту про цільове використання таких ввезених товарів.

—  Внесено зміни до Положення про порядок передачі обʼєктів права державної власності. Удосконалено процедуру підготовки, розроблення та подання на розгляд Уряду проектів рішень щодо передачі єдиних (цілісних) майнових комплексів підприємств, установ, організацій, їх структурних підрозділів до сфери управління Фонду державного майна та оформлення передачі таких об’єктів від інших уповноважених органів управління.

—  Затверджено Порядок надання житла, придбаного Держмолодьжитлом за рахунок коштів гуманітарної та іншої допомоги, для тимчасового проживання постраждалих осіб. Передбачено, що житло надаватиметься для тимчасового проживання осіб, житлові будинки (жилі приміщення) яких зруйновано, пошкоджено внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресію РФ, або внутрішньо переміщеним особам.

—  Внесено зміни до Порядку підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій. Передбачено, що проект рішення КМУ про схвалення пропозицій щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій перед внесенням Кабінетові Міністрів підлягає обов’язковому розгляду Міжвідомчою робочою групою з питань реалізації державної санкційної політики.

—  Створено передумови для забезпечення тимчасового розміщення громадян України, іноземців або осіб без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, мають право на постійне проживання в Україні у приміщеннях гуртожитків закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти в Харківській області на період дії воєнного стану.

—  Затверджено річний звіт акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» за 2021 рік. Затверджено спрямування 80 % чистого прибутку Банку за 2021 рік в розмірі 28 040, 33 млн гривень на виплату дивідендів до державного бюджету.

—  Внесено зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік у частині створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти. Такі класи нададуть можливість для формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичноі допомоги», — повідомив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Алла Ярош
    Алла Ярош
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Ірина Колеснікова
    Ірина Колеснікова
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Наталія Височанська
    Наталія Височанська
    суддя Чернівецького апеляційного суду