Парламентарі напрацьовують умови створення мережі укриттів, — Шуляк

18:58, 8 вересня 2022
Нардепи разом з фахівцями напрацьовують умови створення мережі укриттів.
Парламентарі напрацьовують умови створення мережі укриттів, — Шуляк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народні депутати разом з експертами та профільними міністерствами вже напрацьовують механізми створення мережі захисних споруд цивільного захисту. Про це заявила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк під час онлайн-зустрічі з представниками експертного середовища.

«У липні ми ухвалили законопроект, № 7398, який встановлює вимоги до цивільного захисту під час планування та забудови територій. Як законотворці ми можемо написати в законі багато правильних речей, але якщо вони не будуть правильно впроваджені, навіть найкращий закон не матиме результату. Саме тому ми й розпочинаємо низку зустрічей з фахівцями, щоб обговорити впровадження норм цього закону», - сказала Шуляк.

Вона зазначила, що над створенням закону працювали два парламентських комітети: з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й з питань екологічної політики та природокористування, а також представники Мінрегіону та ДСНС.

«Парламент і профільні міністерства розуміли всю важливість цього питання, тому цей законопроєкт став один з перших, які ми планували для реформ у сфері будівництва. І це один з найважливіших з нещодавно ухвалених законів, тому що він стосується безпеки наших громадян. В умовах війни з РФ це питання №1», - переконана нардеп.

Вона також повідомила, що зараз у профільних міністерствах та службах йде напрацювання норм та механізмів створення мережі захисних споруд цивільного захисту, та закликала усі зацікавлені сторони долучитися до цього процесу.

«Ми розпочинаємо низку зустрічей з фахівцями, представниками будівельного ринку, експертного середовища, архітекторами. Якщо є конструктивні пропозиції - ми завжди для них відкриті та готові враховувати їх як у парламенті, так і на рівні нормативно-правових актів міністерств», - підсумувала Шуляк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області