Потреби України на відновлення оцінили у 349 мільярдів доларів

15:00, 9 вересня 2022
Очікується, що в найближчі місяці ця цифра зросте, оскільки війна триває.
Потреби України на відновлення оцінили у 349 мільярдів доларів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У презентованій спільній оцінці Уряд України, Європейська комісія та Світовий банк у співпраці з партнерами оцінюють нинішні витрати на відбудову та відновлення України у розмірі 349 мільярдів доларів США.  Про це повідомляє офіційний сайт Світового банку.

«Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення (RDNA)» є першою комплексною оцінкою наслідків війни в двадцяти різних секторах після російського вторгнення. Вона також окреслює фінансові потреби для стійкого, всеохоплюючого, сталого відновлення та відбудови, а також пропонує дорожню карту для планування.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила: «Україна бореться за демократію та наші спільні цінності. ЄС не несе таких жертв як Україна, але ми мобілізуємо всі наші інструменти для забезпечення найнагальніших потреб, у тому числі житла для внутрішньо переміщених осіб та відновлення критичної інфраструктури. З початку жорстокої та незаконної агресивної війни Росії проти України, ЄС мобілізував 10 мільярдів євро у вигляді фінансування, гуманітарної, екстреної та військової допомоги для України. У планах - виділення ще 5 мільярдів євро фінансування. ЄС буде проходити кожен крок з Україною у відновленні демократичної, незалежної та процвітаючої країни на її шляху до Євросоюзу».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області